--------------------

HOME

--------------------

CONTACT

--------------------

Mooi om te zien

Het Centrum

Kerken

Monumenten

Musea

Pleinen

Tuinen & parken

--------------------

Leuk om te doen

Toscaans koken

Markten

Leuke uitjes in Toscane

Shoppen

Sport

--------------------

Eten, drinken

& uitgaan

Restaurants

Bars & café's

Discotheken

Gezellige tips

--------------------

Overigen

Handig om te weten

Het weer

Made in Florence

Trouwen in Toscane

Vervoer

 

Palazzo Pitti & Giardino di Boboli

 

Eenmaal Ponte Vecchio overgestoken (richting Palazzo Pitti), kom je terecht in via Guicciardini, deze weg vol met kleine souveniers winkeltjes, leidt naar piazza de' Pitti en Palazzo Pitti. Achter Palazzo Pitti bevindt zich Giardino di Boboli een prachtig Italiaans park en absoluut een bezoek waard. De hoofdingang van het park bevindt zich in het hof van Palazzo Pitti. Tegenover dit koninklijk paleis staan enkele enoteca's en barretjes. Vergeet ook niet Via Maggio te bezoeken, die loopt parallel aan Piazza de'Pitti en staat boordevol mooie antiekwinkels.

 

Piazza Santo Spirito & gezellig uitgaan

 

Als je op Piazza Pitti staat richting Piazza San Felice loopt en daar Via Mazzetta neemt, kom je vanzelf terecht op Piazza Santo Spirito, het mooiste plein van het Oltrarno gebied. Op dit plein staat een van de meest toonaangevende bars van het moment; Volume. Ga ook lekker bij Ristorante Pizzeria Borgo Antico op het terras zitten en geniet van het uitzicht op dit mooie verkeersvrije plein.

 

Borgo San Frediano, Piazza del Carmine & en lekker eten

 

Aan het hoofd van Piazza Santo Spirito staat de prachtige kerk Santo Spirito.Volg Via Santo Spirito om in borgo San Frediano uit te komen, hier ligt aan je linkerhand Piazza del Carmine. Aan het hoofd van dit plein staat de kerk van Santa Maria del Carmine met de beroemde Capella Brancacci. Op het plein zelf bevinden zich oa een parkeerplaats, een restaurant; Napoleone en één van de bekendste bars van Florence; Dolce Vita (leuk voor een aperitief of later). Sla Via del Orto in (De lekkerste 'tagliata' medium rare florentijnse biefstuk in reepjes gesneden) kun je hier eten bij restaurant 'Il Guscio'. Loop verder door naar Porta san Frediano en neem een kijkje in via Pisana, waar een aantal interessante restaurants staan.


 

Piazzale Michelangelo & een mooi uitzicht

 

Als je vanaf viale ludovico Ariosto, viale Francesco Petrarca volgt kom je terecht op Piazza di Porta Romana, waar de Porta Romana staat. Vanaf dit plein gaat de mooie Viale Niccolò Machiavelli, kronkelend omhoog richting Piazzale Michelangelo.

 

Vlak voor Piazzale Michelangelo kom je twee kerken tegen; San Miniato al Monte en San Salvatore al Monte, vooral vanaf het plein van de basilica di San Miniato al Monte heb je een prachtig uitzicht over de stad en de heuvels.

 

Even verderop ligt het bekende Piazzale Michelangelo. Aan dit grote plein staan twee (toeristische) bars en er staan verschillende kiosken met souveniers. Aan de rechterkant van het plein bevindt zich de stadscamping. Deze Prachtig mooie camping biedt weinig schaduw dus houd hier rekening mee tijdens de heetste maanden van het jaar.

 

Piazzale Michelangelo is vooral de ideale plek om de mooiste vakantie kiekjes te maken (vooral tijdens zonsondergang en opgang). Bezoek ook de prachtige Rozen tuin aan de linkerkant van het plein en de beroemde Iris tuin aan de rechterkant van het plein, hier kun je meer dan 1000 soorten irissen bewonderen. Houd je van lekker wandelen volg dan nog voor Piazzale Michelangelo de straatjes aan de linkerkant van viale Galileo Galilei, zoals via dell'Erta Canina en Via del Monte alle Croci of Via di san Leonardo.

 

Forte Belvedere, Porta San Giorgio & lekker wandelen

 

Wil je vanaf Piazzale Michelangelo met een alternatieve weg weer terug naar de stad? Neem dan Via San Leonardo. Dit nauwe straatje kronkelt langzaam naar beneden richting de rivier de Arno. Onderweg kom je het mooie kerkje van San Leonardo tegen maar ook het Forte Belvedere en de Porta San Giorgio.

 

Vanaf Forte Belvedere kun je Via de Belvedere nemen en langs de oude muur van de stad naar beneden lopen. Aan het einde van Via de Belvedere kom je terecht bij Porta San Miniato, symbool van een van de gezelligste volkswijkjes van Florence. Ga lekker lunchen in de tuin van Baretto' Il Rifrullo' of een een stukje pizza bij de 'Pizza al Taglio'. Voor 's avonds is voor de wijn liefhebbers de Enoteca Fuori Porta een leuk idee en wil je in een oude bloemenkas eten ga dan naar Ristorante La Beppa Fioraia, probeer hier een van hun beroemde 'taglieri' (groot houten bord met tapas).


Torre di San Niccolò, leuk uitgaan & lekker eten

 

Als je vanaf San Niccolò richting de rivier de Arno loopt kom je terecht in Via del Giardino en via del Renai, hier staan twee van de populairste bars van de stad; Zoe en Negroni (Topavonden: vrijdag en zaterdagavond).

 

Even verderop onder het Piazzale Michelangelo bevindt zich Piazza Giuseppe Poggi met de Torre di San Niccolò, die overigens vanaf 24 juni 2011 bezocht kan worden. Aan de linkerkant van de toren staat de wine-bar en bistrot; Torre 69. Wil je gewoon lekker luieren? Steek dan bij Torre di San Niccolò de straat over, hier kun je langs de oevers van de Arno gratis een strandstoel pakken en lekker bakken in de zon.

 

 

 

 

 

| Home | Contact | Het centrum | Kerken | Monumenten | Musea | Pleinen | Italiaans koken | Markten |

| Leuke uitjes in Toscane | Trouwen in Toscane | Ontdekflorence op Blogger |

 

Copyright © 2011 Ontdekflorence. Alle rechten voorbehouden.

Alle teksten en foto's zijn eigendom van ontdekflorence tenzij

anders aangegeven.

 

Protected by Copyscape Duplicate Content Finder