--------------------

HOME

--------------------

CONTACT

--------------------

Mooi om te zien

Het Centrum

Kerken

Monumenten

Musea

Pleinen

Tuinen & parken

--------------------

Leuk om te doen

Toscaans koken

Markten

Leuke uitjes in Toscane

Shoppen

Sport

--------------------

Eten, drinken

& uitgaan

Restaurants

Bars & café's

Discotheken

Gezellige tips

--------------------

Overigen

Handig om te weten

Het weer

Made in Florence

Trouwen in Toscane

Vervoer

Wat is er nu leuker om lekker rond te struinen en op z'n Italiaans af te dingen op een van de markten in Florence. Ga voor de leukste souveniers en 'toeristisch prut' naar de Mercato di San Lorenzo of koop je fruit en eet een broodje bij Nerbone in de overdekte markthal Mercato Centrale.

 

Wil je echt authentiek snuffelen tussen de Florentijnen? Dan staan de Mercato di Sant'Ambrogio en de Mercato delle Cascine zeker op je 'doen' lijst. Antieke meubels, oude lampen & nog veel meer interessant 'grut' vind je op de gezellige vlooienmarkt Mercato delle Pulci.

 

De San Lorenzo markt bestaat uit heel wat kraampjes met van alles en nog wat, leren jassen, souveniers, tassen, sjaaltjes hoeden en nog veel meer.

 

De markt is een echte toeristische gebeurtenis en onderhandelen is een must, dus zet je beste beentje voor. Hou altijd een oogje op je tas want zakkenrollers zijn dol op drukke gelegenheden waar ze gemakkelijk hun slag kunnen slaan.

Midden op de markt van San Lorenzo staat de Mercato Centrale. Deze markthal werd ontworpen door Giuseppe Mengoni, dezelfde architect van de beroemde winkelgalerij Galleria Vittorio Emanuele in Milaan.

 

In de markthal kun je verse groenten, vis en vlees kopen maar ook een goede fles wijn. Het is ook een leuk en lekker om hier wat te eten. Nerbone is de meest bekende eettent, probeer hier een broodje gekookt vlees ( panino con bollito ) en ga gezellig tussen de Florentijnen aan de toonbank staan met je broodje en een glas wijn of bemachtig een van de weinige tafeltjes langs de muur, buon appetito!

De Mercato delle Pulci (vlooienmarkt) of Mercato dei Ciompi staat op het schattige Piazza dei Ciompi. Authentiek snuffelen kun je hier op z'n best. Het doet je misschien wat denken aan de 'Marché aux Puces' van Parijs, elk winkeltje is volgestouwd met 'oude troep'. Hier vind je antiek en meubels uit de jaren '50 en'60 maar ook oude knopen, poppen en vintage bruidsjurken. Lekker snuffelen kun je hier op z'n best!

 

 

Het is al vroeg druk op de Mercato di Sant'Ambrogio. Dus kom vooral 's morgens als je hier de gezellige, typisch Italiaanse markttaferelen wilt meemaken. De schreeuwende kooplui brengen op deze leuke markt groente, fruit, specerijen en heerlijke buffelmozzarella aan de man, maar er worden ook sieraden, kleding, en porselein verkocht.

Markt onder de markten, de Mercato delle Cascine is de grootste markt van Florence en wordt elke dinsdag ochtend gehouden in het stadspark 'Le Cascine'.

 

Op deze 'super' markt staan kraampjes met kleding, bedden-goed, planten, tassen, schoenen en nog veel meer. Vaak zijn er ook kraampjes waar je merkkleding tegen bodem prijzen kunt kopen. Ga ook lekker tussen de vintage kleding snuffelen en probeer de leukste sieraden en de meest trendy bijoux.

 

De Mercato delle Cascine wordt hoofdzakelijk druk bezocht door de Florentijnen. Een bezoekje waard als je op koopjesjacht bent en een leuke plek om je souveniers voor de achterblijvers te kopen, kijk wel uit voor zakkenrollers !!

 

 

 

 

 

 

| Home | Contact | Het centrum | Kerken | Monumenten | Musea | Pleinen | Toscaans koken | Markten |

| Leuke uitjes in Toscane | Trouwen in Toscane | Ontdekflorence op Blogger |

 

 

 

Copyright © 2011 Ontdekflorence. Alle rechten voorbehouden.

Alle teksten en foto's zijn eigendom van ontdekflorence tenzij

anders aangegeven.

 

Protected by Copyscape Duplicate Content Finder