--------------------

HOME

--------------------

CONTACT

--------------------

Mooi om te zien

Het Centrum

Kerken

Monumenten

Musea

Pleinen

Tuinen & parken

--------------------

Leuk om te doen

Toscaans koken

Markten

Leuke uitjes in Toscane

Shoppen

Sport

--------------------

Eten, drinken

& uitgaan

Restaurants

Bars & café's

Discotheken

Gezellige tips

--------------------

Overigen

Handig om te weten

Het weer

Made in Florence

Trouwen in Toscane

Vervoer

 

De hors d’œuvre of ‘antipasto’, maakt een belangrijk deel uit van de Italiaanse keuken. Antipasti zijn vaak kleine hapjes die meestal genuttigd worden voor het voorgerecht (primo piatto) en staan vrijwel op elk menu. Hieronder een paar recepten van typische antipasti.

 

Antipasto:

Crostini di fegatelli di pollo

 

"Ookal is deze ‘antipasto’ niet typisch Toscaans, maar komt oorspronkelijk uit Umbria, je zult hem op elke menu vinden en wordt als volgt bereid"

 

 

Moelijkheidsgraad:

 

 

Ingredienten:

250 gr kippenlevertjes, 1 lenteuitje, 3 ansjovis, 1 lepel kappertjes, boter,

witte wijn, brood, zout en peper.

 

Bereiding:
Bak de fijngesneden lenteui in een beetje boter, voeg de kippenlevertjes en een scheutje witte wijn toe en voeg zout naar smaak toe. Is al het vocht verdampt neem dan de pan van het vuur en maal het geheel fijn samen met de kappertjes en de ansjovis. Laat het geheel sudderen met een beetje boter en voeg vers-gemalen peper toe. Smeer deze paté op stukjes geroosterd brood. Deze antipasto kan zowel koud als warm worden opgedient.

 

 

Antipasto:

Bruschetta

" Ook deze antipasto is zeer bekend, en wordt vooral gegeten tijdens de olijvenoogst (nieuwe olijfolie). Simpel maar erg lekker "

 

Moeilijkheidsgraad:

 

 

 

 

Ingredienten:

Brood, knoflook, olijfolie, zout, (tomaten, verse basilicum)

 

Bereiding:

Rooster een paar plakken brood, het liefst witbrood met weinig of geen zout. Laat de plakken brood goed roosteren todat ze hard zijn. Pel een teentje knoflook, snijd deze doormidden en wrijf hier het geroosterde brood mee in. Maak het geheel af met olijf-olie en een beetje zout. Je kunt ook stukjes tomaat toevoegen, in blokjes gesneden met daarover een beetje olijfolie, zout, peper en verse basilicum. Deze antipasto is het lekkerste als hij warm wordt opgedient.

 

 

 

| Home | Contact | Het centrum | Kerken | Monumenten | Musea | Pleinen | Italiaans koken | Markten |

| Leuke uitjes in Toscane | Trouwen in Toscane | Ontdekflorence op Blogger |

 

Copyright © 2011 Ontdekflorence. Alle rechten voorbehouden.

Alle teksten en foto's zijn eigendom van ontdekflorence tenzij

anders aangegeven.

 

Protected by Copyscape Duplicate Content Finder