--------------------
HOME
--------------------
CONTACT
--------------------
Mooi om te zien
Het
Centrum
Kerken
Monumenten
Musea
Pleinen
Tuinen & parken
--------------------
Leuk om te doen
Toscaans
koken
Markten
Leuke
uitjes in Toscane
Shoppen
Sport
--------------------
Eten, drinken
& uitgaan
Restaurants
Bars & café's
Discotheken
Gezellige tips
--------------------
Overigen
Handig om te weten
Het weer
Made in Florence
Trouwen in Toscane
Vervoer
|
De hors d’œuvre of ‘antipasto’, maakt een
belangrijk deel uit van de Italiaanse keuken. Antipasti zijn vaak
kleine hapjes die meestal genuttigd worden voor het voorgerecht
(primo piatto) en staan vrijwel op elk menu. Hieronder een paar
recepten van typische antipasti.
Antipasto:
Crostini di fegatelli di pollo
"Ookal is deze
‘antipasto’ niet typisch Toscaans, maar komt oorspronkelijk
uit Umbria, je zult hem op elke menu vinden en wordt als volgt bereid"
Moelijkheidsgraad:
Ingredienten:
250 gr kippenlevertjes, 1 lenteuitje,
3 ansjovis, 1 lepel kappertjes, boter,
witte wijn, brood, zout en peper.
Bereiding:
Bak de fijngesneden lenteui in een beetje boter, voeg de kippenlevertjes
en een scheutje witte wijn toe en voeg zout naar smaak toe. Is al
het vocht verdampt neem dan de pan van het vuur en maal het geheel
fijn samen met de kappertjes en de ansjovis. Laat het geheel sudderen
met een beetje boter en voeg vers-gemalen peper toe. Smeer deze
paté op stukjes geroosterd brood. Deze antipasto kan zowel
koud als warm worden opgedient.
Antipasto:
Bruschetta
" Ook deze antipasto is zeer
bekend, en wordt vooral gegeten tijdens de olijvenoogst (nieuwe
olijfolie). Simpel maar erg lekker "
Moeilijkheidsgraad:
Ingredienten:
Brood, knoflook, olijfolie, zout,
(tomaten, verse basilicum)
Bereiding:
Rooster een paar plakken brood, het
liefst witbrood met weinig of geen zout. Laat de
plakken brood goed roosteren todat ze hard zijn. Pel een
teentje knoflook, snijd deze doormidden en wrijf hier het
geroosterde brood mee in. Maak het geheel af met olijf-olie
en een beetje zout. Je kunt ook stukjes tomaat toevoegen,
in blokjes gesneden met daarover een beetje olijfolie, zout, peper
en verse basilicum. Deze antipasto is het lekkerste
als hij warm wordt opgedient.
|