< Ontdekflorence in het nederlands

--------------------

HOME

--------------------

CONTACT

--------------------

Mooi om te zien

Het Centrum

Kerken

Monumenten

Musea

Pleinen

Tuinen & parken

--------------------

Leuk om te doen

Toscaans koken

Markten

Leuke uitjes in Toscane

Shoppen

Sport

--------------------

Eten, drinken

& uitgaan

Restaurants

Bars & café's

Discotheken

Gezellige tips

--------------------

Overigen

Handig om te weten

Het weer

Made in Florence

Trouwen in Toscane

Vervoer

Palazzo della Signoria, in de volksmond Palazzo Vecchio genoemd, werd tussen 1299 en 1304 gebouwd door Arnolfo di Cambio. Tussen 1500 en 1600 werd Palazzo Vecchio door Vasari en Buontalenti verscheidende keren verbouwd en vergroot.

Palazzo Vecchio staat op het prachtige Piazza della Signoria en werd in eerste instantie gebruikt door de gemeente van Florence. Vervolgens door de familie De'Medici, in 1848/49 en in 1859/60 huisden er de tijdelijke landelijke besturen. Van 1865 t/m 1871, toen Florence de hoofdstad van Italië werd, hadden hier hun hoofdkwartier het parlement en het ministerie van buitenlandse zaken.

Vanaf 1872 werd het gebouw definitief het gemeentehuis van Florence. Palazzo Vecchio bestaat uit twee verdiepingen en twee binnenplaatsen. De kleine binnenplaats is het mooist en werd versierd door Michelozzo en Vasari, die de zuilen en de fresco's maakte. Deze prachtige muurschilderingen stellen de belangrijkste steden van Oostenrijk voor en werden geschilderd na aanleiding van de bruiloft tussen Francesco I dei Medici en Giovanna d'austria.

De fontein die in de binnenplaats staat is een kopie van de originele fontein gemaakt door Andrea del Verrochio (1476). De originele fontein is in het museum van Palazzo Vecchio tentoongesteld. Vanuit deze kleine binnenplaats krijg je toegang tot de Camera delle Armi (wapenzaal), de enige zaal waar overigens nog steeds de originele architectuur van Arnolfo di Cambio te zien is.

De monumentale Vasariaanse trap die zich in de tweede binnenplaats bevindt leidt naar de eeste verdieping van het gebouw, waar je de Salone dei Cinquecento (de zaal van 500) kan bezoeken. Deze zaal werd gerealiseerd door Simone del Pollaio ook wel 'il cronaca' genoemd (architect van Palazzo Strozzi). Deze zaal is 53 mt lang en 22mt breedt en werd vanaf het begin gebruikt als vergaderzaal van het 'Consiglio Generale del Popolo' (algemeen volksbestuur). In 1848 werd de zaal gebruikt als hoofdkantoor van het Toscaanse parlament en in deze zelfde zaal werd de samenvoeging van Toscane en Italië getekend. Naast haar functie als museum, fungeert Palazzo Vecchio als gemeentehuis.

 

Palazzo Vecchio heeft meerdere ingangen. De hoofdingang bevindt zich op Piazza della Signoria, waar de David van Michelangelo (kopie) de ingang 'bewaakt'. Hier je gelijk terecht in het eerste binnenhof. Vanuit hier loop je het tweede binnenhof door naar de kaartverkoop voor een eventueel bezoek aan het museum van Palazzo Vecchio. De begaande grond is gratis te bezoeken.

 

Je kunt nu ook de opgravingen van het Romaanse theater bezichtigen die onder het Palazzo Vecchio werden opgegraven, kijk voor meer informatie op: Scavi del Teatro Romano di Firenze

 

R. v/d Wielen

 

Palazzo della Signoria

Piazza Signoria

Tel: 055- 2768325

 

Openingstijden:

Ma. - za

09.00 - 24.00

do en feestdagen

09.00 - 14.00

Entree:

€ 6,00

18-25 jaar en + 65 anni

€ 4,50

4-17 jaar

€ 2,00

Families:

2 volw.+ 2 kind.

€ 14,00

2 volw. + 3 kind.

€ 16,00

 

 

Palazzo Antinori

Palazzo del Bargello Fortezza da Basso

Forte Belvedere

Palazzo Davanzati

Palazzo Medici Riccardi Ospedale degli Innocenti Palazzo pitti

Palazzo Rucellai

Palazzo della Signoria Palazzo Strozzi

Palazzo degli Uffizi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

| Home | Contact | Het centrum | Kerken | Monumenten | Musea | Pleinen | Toscaans koken | Markten |

| Leuke uitjes in Toscane | Trouwen in Toscane | Ontdekflorence op Blogger |

 

 

 

Copyright © 2011 Ontdekflorence. Alle rechten voorbehouden.

 

Alle teksten en foto's zijn eigendom van ontdekflorence tenzij

anders aangegeven.

 

Protected by Copyscape Duplicate Content Finder