--------------------

HOME

--------------------

CONTACT

--------------------

Mooi om te zien

Het Centrum

Kerken

Monumenten

Musea

Pleinen

Tuinen & parken

--------------------

Leuk om te doen

Toscaans koken

Markten

Leuke uitjes in Toscane

Shoppen

Sport

--------------------

Eten, drinken

& uitgaan

Restaurants

Bars & café's

Discotheken

Gezellige tips

--------------------

Overigen

Handig om te weten

Het weer

Made in Florence

Trouwen in Toscane

Vervoer

 

Borgo San Lorenzo & leuk winkelen

 

Sla op Piazza San Giovanni bij het doophuis (met je rug naar de Duomo) rechtsaf Borgo San Lorenzo in, een klein nauw straatje vol met winkeltjes die naar Piazza San Lorenzo leidt. Naast de kleding- en schoenenwinkels vind je hier ook een van de weinige multimediastores van het centrum (Alberti) en de grootse United Colors of Benneton winkel van de stad. Er staan ook verschillende restaurants aan deze straat (erg toeristisch), met kleine terrasjes.

 

Piazza San Lorenzo & twee gezellige markten

 

Borgo San Lorenzo komt uit op Piazza San Lorenzo, waar de Basilica di San Lorenzo en de Capelle Medicee staan. Aan de linkerkant van de kerk bevindt zich een wolwinkel, handig om te weten , omdat er maar twee in het centrum zijn (de andere bevindt zich in via F. Portinari).

 

Aan de rechterkant van de kerk loopt de bekende Mercato di San Lorenzo, een markt waar van alles en nog wat te vinden is; van souveniers tot schoenen, kleding maar vooral leerwaren. De markt is natuurlijk erg toeristisch en onderhandelen is het sleutelwoord voor een succesvolle shopping experience. Houd wel een oogje op je tas, de zakkenrollers kunnen hier nogal actief zijn.

 

Midden op de markt staat de ijzere constructie van de Mercato Centrale ontworpen door Giuseppe Mengoni in 1874, dezelfde architect die de beroemde winkelgalerij 'Galleria Vittorio Emanuele' in Milaan bouwde. In deze overdekte markthal wordt groenten en fruit verkocht maar ook vlees en wijn. Naast de marktkraampjes zijn er ook een paar eetgelegenheden, waaronder Nerbone, die wereldwijd bekend staat om zijn overheerlijke broodjes gekookt vlees (Pannino con Bollito). Achter het gebouw van de Mercato Centrale, bevindt zich Piazza del Mercato Centrale, op dit plein staan een aantal restaurants, waaronder 'Ristorante zàzà', één van de bekendste restaurants van het centrum van Florence.

 

Via C. Cavour,

 

Als je vanaf Piazza San Lorenzo, langs het Palazzo Medici-Riccardi loopt, kom je terecht in Via C. Cavour. Deze brede straat loopt vanaf het centrum naar de viali (ringweg) die om Florence heen lopen.

Aan het begin van Via Camillo Cavour staat de boekenhandel Feltrinelli International, waar je een brede collectie van engelse romans en thrillers kunt vinden. Even verderop aan je linkerhand staat de fastfood keten McDonalds. Helemaal aan het einde van Via Cavour bevindt zich het Nederlandse Consolaat.

 

San Marco, Santissima Annunziata & vele bezienswaardigheden

 

Halverwege Via C. Cavour ligt Piazza San Marco, waar de Basilica di San Marco en het Museo di San Marco staan. Achter het plein bevindt zich het museum Galleria dell' Accademia (via Ricasoli). Als je vanaf Piazza San Marco, Via Cesare Battisti volgt, kom je halverwege het leuke winkeltje van Sonja de Graaf tegen 'Funkybird' hier kun je naast verse bloemen ook voor huisaccesoires, leuke t-shirts en mooie (eigengemaakte) schilderijen terecht. Als je Via Cesare Battisti uitloopt kom je op één van de mooiste pleinen van Florence; Piazza Santissima Annunziata, waar je het museum van l'Ospedale degli Innocenti, de kerk en de kloosters van de Santissima Annunziata kan bezoeken. Je kunt ook gewoon lekker op de trappen van de zon kan genieten met een lekker ijsje. Dit plein is niet erg toeristisch en dus vrij rustig. Aan de rechterkant van de kerk bevindt zich het Archeologische Museum van Florence, hier kun je de belangrijkste Etruskische collecties ter wereld bezichtigen waaronder het beroemde bronzen beeld 'Chimera Ferita' van Bellerofonte.

 

 

Piazza Santa Maria Novella, mooie hotels & lekker parfum

 

 

Als je vanaf Piazza San Lorenzo de hele markt afloopt en Via Nazionale links inslaat, kom je bij het treinstation (SMN) terecht. Aan de linkerkant van het station staat de prachtige basiliek Santa Maria Novella, die zeer zeker een bezoekje waard is.
Aan het plein voor de basiliek staan verschillende hotels en er is ook een ierse pub met terras. Breng ook een bezoekje aan het 'Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella' in Via Della Scala; één van de oudste apotheken ter wereld. De apotheek werd in de 13de eeuw opgericht door een Dominicaanse monnik en werd in de 17de eeuw geopend aan het publiek. In de 19de eeuw werd de apotheek geprivatiseerd. Men kan er nu nog steeds
terecht voor parfum, zeepjes en potpourri.

Via Tornabuoni & chique winkelen

 

Ga aan de linkerkant van Piazza Santa Maria Novella (met de rug naar de kerk) Via delle Belle Donne in hier kun je lekker verdwalen in een wir war van nauwe straatjes vol met restaurantjes en winkeltjes .Dwaal lekker een beetje rond in deze buurt rond want zo zie je dit deel van de stad het best. Aan het eind van Via delle Belle Donne kom je uit op Via della Spada die op haar beurt weer uitkomt op Via Tornabuoni, de chiqueste winkelstraat van de stad. Hier bevinden zich de boetieks van Prada, Armani, Roberto Cavalli en vele anderen.


Halverwege Via Tornabuoni staat Palazzo Strozzi waar enkele malen per jaar belangrijke exposities worden gehouden. Aan het einde van Via Tornabuoni (richting de rivier) staat Palazzo Spini-Ferroni, waar zich de boetiek en het museum van Salvatore Ferragamo bevinden. Net voor Palazzo Spini-Ferroni staat
op Piazza Santa Trinita, Chiesa Santa Trinita.

 

Borgo Ognissanti & het groene hart van de stad

 

Een ander interessant straatje is Via della Vigna Nuova (zijstraat van Via Tornabuoni), ook in deze straat staan winkels van enkele top merken. Aan het einde van deze straat komt men terecht op Piazza Goldoni, als je hier rechtsaf slaat kom je in Borgo Ognissanti terecht. Langs deze straat staan
een paar leuke barretjes maar ook een kapper, de Chiesa di Ognissanti en een aantal mooie design winkels. Aan het einde van Borgo Ognissanti loopt Via Il Prato met aan het einde Porta al Prato. Als je onder de Porta al Prato doorloopt, oversteekt en links aanhoudt, dan kom je in het groene hart van Florence terecht: Parco Le Cascine.

 

 

 

 

| Home | Contact | Het centrum | Kerken | Monumenten | Musea | Pleinen | Italiaans koken | Markten |

| Leuke uitjes in Toscane | Trouwen in Toscane | Ontdekflorence op Blogger |

 

Copyright © 2011 Ontdekflorence. Alle rechten voorbehouden.

Alle teksten en foto's zijn eigendom van ontdekflorence tenzij

anders aangegeven.

 

Protected by Copyscape Duplicate Content Finder