--------------------

HOME

--------------------

CONTACT

--------------------

Mooi om te zien

Het Centrum

Kerken

Monumenten

Musea

Pleinen

Tuinen & parken

--------------------

Leuk om te doen

Toscaans koken

Markten

Leuke uitjes in Toscane

Shoppen

Sport

--------------------

Eten, drinken

& uitgaan

Restaurants

Bars & café's

Discotheken

Gezellige tips

--------------------

Overigen

Handig om te weten

Het weer

Made in Florence

Trouwen in Toscane

Vervoer

Piazza della Signoria, Palazzo Vecchio & Galleria degli Uffizi

 

Piazza della signoria is het politieke centrum van de stad, met Palazzo Vecchio als middelpunt. Op het plein werden door de eeuwen heen door het volk, de regerende families gekozen of weggestemd en op dit plein begonnen de proletariërs hun opstand in de 14de eeuw. Palazzo Vecchio wordt nu gebruikt als gemeentehuis en museum.

 

Naast het politieke centrum, was Piazza della Signoria ook het centrum van de kunst. Tussen via dei gondi, via dei castellani en via dei Neri bevond zich het eerste romaanse theater van 'Florentia', gebouwd in de eerste eeuw na Chr. Ook nu is het plein is nog steeds het middelpunt van de kunst met het Uffizi museum, de Loggia dei Lanzi (Loggia della Signoria) en de Neptunes fontein, de eerste publieke fontein van de stad met een Neptunes die door de Florentijnen minachtend 'de bleekscheet' wordt genoemd.

 

Op Piazza della Signoria zijn diverse terassen te vinden en aan de oostkant staat het hoofdkwartier van het allom bekende Italiaanse modemerk; Gucci.

 

Borgo dei Greci, Via dei Benci & Piazza Santa Croce

 

Neem Via dei Gondi, (aan de ooskant van Piazza della Signoria) om uit te komen op Piazza San Firenze. Steek het plein over tussen het tribunaal en Hotel Bernini en loop Borgo dei Greci in. In dit kleine straatje wemelt het van de (toeristische) leerwinkeltjes en maar er staan ook twee leuke tentjes waar je de hele dag terecht kunt; Oibo voor een lekkere lunch en enoteca Note di Vino voor een mooi glas wijn.

 

Ga aan het einde van Borgo dei Greci even rechts af Via dei Benci in (voordat je haastig oversteekt naar piazza Santa croce). In deze straat bevinden zich een aantal leuke pubs en caffès waar je overdag ( en 's avonds) lekker kunt eten. Vrijdag en zaterdag avond staat Via dei Benci (met mooi weer) vaak stampvol met Florentijnen en toeristen die hier gezellig een biertje komen drinken of een hapje komen eten. Hier vind je ook één van de weinige vegetarische restaurants; Libreria Brac in Via dei Vaggelai, een kleine zijstraatje van Via dei Benci.

 

Sla Borgo Santa Croce in of loop terug richting Borgo dei Greci om zo weer op Piazza Santa Croce terecht te komen.

 

Op Piazza Santa Croce bevinden zich twee restaurants die het noemen waard zijn; Boccadama (een enoteca met terras) en Finisterrae (een mediteraans restaurant met terras). Paralel aan het plein loopt Borgo Santa Croce waar de toeristen informatie staat. Uiteraard is een bezoek aan de Basilica di Santa Croce een must, de ingang bevindt zich aan de linkerzijde van de kerk, hier kun je tevens je toegangskaartje kopen.

 

Via Ghibbellina, Casa Buonarroti & de 'Mexicaan'

 

Paralel aan Piazza Santa Croce ligt Via Ghibellina, deze straat loopt van het centrum (vanaf Il Museo Nazionale del Bargello) naar de viali (Ringweg). In via Ghibellini kun je het museum Casa Buonarroti bezoeken en wie weet lekker eten in het duurste restaurant van Florence; Osteria Pinchiorri. Houd je van Spaans eten ga dan naar Salamanca, hier kun je 's avonds ook terecht voor een biertje of een sangria. Mocht je toch meer van de Mexicaan houden ga dan naar Tijuana, betaalbaar en gezellige maar verwacht geen culinaire hoogstandjes.

 

Mercato san Ambrogio & lekker eten

 

De Mercato di San Ambrogio bevindt zich niet ver van Piazza Santa Croce en is een gezellige markt die zowel binnen als buiten plaats vindt. Hier kun je terecht voor groente en fruit maar ook voor kleding, sieraden, bloemen en porcelein. Er staan ook een aantal restaurants aan hetzelfde plein (Piazza L. Ghiberti); pizzeria Il Pizzaiuolo waar je de echte Napolitaanse pizza kan proeven, Il Cibreo (luxe Italiaans restaurant), Gilda (Italiaans restaurantje), Il Semolino (Italiaans Restaurant/ Pizzeria) en A Casa Mia (low cost Italiaanse restaurant/pizzeria) .

 

 

Borgo la Croce & gezellig winkelen

 

Borgo la Croce is de gezellige winkelstraat die vanaf Piazza dei Ciompi (vlooienmarkt en Loggia del Pesce) tot Piazza Beccaria loopt. Hier wemelt het van de authentieke winkeltjes waar je leuk kunt shoppen maar je kunt hier ook een lekker stuk gebak eten bij Sugar&Spice (American Bakery). Aan het einde van Borgo la Croce kom je bij de Porta alla Croce terecht. Als je onder deze poort door loopt en de straat oversteekt, loop je Via V. Gioberti in, een gezellige en niet toeristische winkelstraat die net iets buiten het centrum ligt en waar hoofdzakelijk de Florentijnen komen winkelen.

 

 

| Home | Contact | Het centrum | Kerken | Monumenten | Musea | Pleinen | Italiaans koken | Markten |

| Leuke uitjes in Toscane | Trouwen in Toscane | Ontdekflorence op Blogger |

 

Copyright © 2011 Ontdekflorence. Alle rechten voorbehouden.

Alle teksten en foto's zijn eigendom van ontdekflorence tenzij

anders aangegeven.

 

Protected by Copyscape Duplicate Content Finder