--------------------

HOME

--------------------

CONTACT

--------------------

Mooi om te zien

Het Centrum

Kerken

Monumenten

Musea

Pleinen

Tuinen & parken

--------------------

Leuk om te doen

Toscaans koken

Markten

Leuke uitjes in Toscane

Shoppen

Sport

--------------------

Eten, drinken

& uitgaan

Restaurants

Bars & café's

Discotheken

Gezellige tips

--------------------

Overigen

Handig om te weten

Het weer

Made in Florence

Trouwen in Toscane

Vervoer

De Dom, Piazza della Repubblica & Palazzo Strozzi

 

Start op Piazza Duomo en sla Via Roma in, deze straat bevindt zich aan de zijde

van Il Battistero (het doophuis) en loopt regelrecht naar Ponte Vecchio.

Aan het begin van Via Roma bevinden zich twee van de bekendste modewinkels

van Florence; Raspini en Luisa Via Roma.

 

Aan het einde van Via Roma zie je aan je rechterhand Piazza della Repubblica.

Op dit grote plein staan verschillende terassen die zowel door toeristen als door de plaatselijke bewoners worden bezocht, bedenk wel dat hier de prijzen aardig kunnen oplopen. Loop ook even bij historische Café Giubbe Rosse binnen, waar de muren vol hangen met foto's en tekeningen van beroemde kunstenaars. Aan de westkant van Piazza della Repubblica staat de triomfboog die werd opgedragen aan Vittorio Emanuele II, de eerste koning van Italie. Onder de gallerij aan de linker kant van de triomfboog wordt elke donderdag een bloemenmarkt gehouden en aan de rechter kant staat de grootste boekenhandel van de stad Bookstore Edison waar je van een simpele lunch kunt genieten of een Engels boek kunt kopen.

 

Aan de oostkant van het plein staat de Rinascente één van de twee grote warenhuizen in het centrum van Florence, hier kun je op het dakterras met een kopje koffie genieten van het prachtige uitzicht op de Dom.

 

Loop onder de Triomfboog van Piazza della Repubblica door om in Via Tornabuoni te shoppen bij de chiqueste boetieks van de stad en een internazionale expositie te bezoeken bij Palazzo Strozzi.

 

Loggia del Mercato Nuovo (Porcellino) & Ponte Vecchio

 

Na Piazza della Repubblica gaat Via Roma over in Via Calimala. In via Calimala staat de Loggia del Mercato Nuovo met de markt van het zwijn (mercato del Porcellino) waar je o.a. souveniers en leren tassen kunt kopen.

 

Ga rechts Via Porta Rossa in om het museum 'Palazzo Davanzati' te bezoeken, hier kun je zien hoe een Florentijnse familie van adel in de Middeleeuwen leefde.

 

Na de 'Loggia' gaat Via Calimala over in Via Por Santa Maria waar je onder andere winkels vindt als Mandarina Duck, Camper, Champion en Hennes & Mauritz. Bijna aan het einde van Via Por Santa Maria aan de linkerkant bevindt zich in een klein straatje het kerkje Santo Stefano al Ponte. En uiteraard aan het einde van Via Por Santa Maria één van de belangrijkste en bekenste toeristische attracties; Ponte Vecchio.

Piazza della Signoria & Galleria degli Uffizi

 

Start op Piazza Duomo en neem Via de' Calzaiuoli en loop richting Piazza della Signoria. In deze straat bevindt zich de chique woonwinkel Poggi en de wat meer commerciële winkels zoals Calzedonia, Intimissimi, Footlocker en het warenhuis Coin. Halverwege Via de' Calzaiuoli staat de bijzondere kerk Chiesa di Orsanmichele. Probeer ook eens Via del Corso of Via della Condotto in te slaan, om leuk te shoppen en de rust en de koelte op te zoeken in de drukke zomermaanden. Op het plein Piazza della Signoria bevinden zich Palazzo Vecchio, de Loggia dei Lanzi, de Fontana di Nettuno en de Galleria degli Uffizi.

 

 

 

| Home | Contact | Het centrum | Kerken | Monumenten | Musea | Pleinen | Italiaans koken | Markten |

| Leuke uitjes in Toscane | Trouwen in Toscane | Ontdekflorence op Blogger |

 

Copyright © 2011 Ontdekflorence. Alle rechten voorbehouden.

Alle teksten en foto's zijn eigendom van ontdekflorence tenzij

anders aangegeven.

 

Protected by Copyscape Duplicate Content Finder