--------------------

HOME

--------------------

CONTACT

--------------------

Mooi om te zien

Het Centrum

Kerken

Monumenten

Musea

Pleinen

Tuinen & parken

--------------------

Leuk om te doen

Toscaans koken

Markten

Leuke uitjes in Toscane

Shoppen

Sport

--------------------

Eten, drinken

& uitgaan

Restaurants

Bars & café's

Discotheken

Gezellige tips

--------------------

Overigen

Handig om te weten

Het weer

Made in Florence

Trouwen in Toscane

Vervoer

 

 

Het hoofdgerecht in de Toscaanse keuken bestaat meestal uit vlees en vis.

En wordt meestal zonder groente of aardappels opgediend die moeten er apart

worden bij besteld (contorno).

 

 

Secondo:

Bistecca alla Fiorentina

"De allom bekende Florentijnse biefstuk

is het beste te eten in de wat duurdere restaurants,

waar ze nog op de traditionele wijze wordt bereid.

Als je van vlees houdt moet je deze Bistecca

Alla Fiorentina zeker proberen. "

Moeilijkheidsgraad:

 

Ingredienten:

Biefstuk 600 gr voor 2 personen, olijfolie, zout en peper.

 

Bereiding:

Voor deze biefstuk is jong rundervlees nodig, als kotelet gesneden en bevat filetto en controfiletto en moet ongeveer 2 cm hoog zijn. Leg de biefstuk op de barbecue of grill (het liefst verhit met houtskool) en laat het vlees aan elke kant zo’n 5-6 minuten bakken, op smaak brengen met wat zout en peper en eenmaal opgediend wat olijfolie erover heen sprenkelen. Het vlees blijft goed rood aan de binnenkant, houd jij meer van doorgebakken, dan is dit stuk vlees niet voor jou bestemd.

 

 

Secondo:

Trippa alla Fiorentina

"Ook de Trippa alla Fiorentina

is een heel erg typisch gerecht.

Let vooral op de 'typische'

ingredienten van dit recept."

 

 

Moeilijkheidsgraad:

 

 

Ingredienten:

1/2 kilo koeiendarmen, 1 ui, 300 gr gepelde tomaten, 1 steel selderij, 1 wortel, 100 gr spek, 50 gr boter, 1 glas witte wijn, bouillon, laurier, olijfolie, zout en peper.

 

Bereiding:

Was de darmen onder stromend warm water (goed schoonmaken!), en laat ze 30 minuten koken. Snijd ondertussen de selderij , ui, wortel, spek en een paar blaadjes laurier fijn. Zet een koekenpan met olijfolie op het vuur en bak dit geheel op een gemiddeld vuur. Voeg de boter, wijn, tomaten, zout en peper toe. Wanneer de saus goed door elkaar is geroerd kunnen de darmen worden toegevoegd, goed door de saus roeren en op een laag vuur laten koken tot de darmen zacht zijn. Tijdens het koken af en toe een beetje bouillon toevoegen om het geheel niet op te laten drogen, eet smakelijk !

 

 

Secondo:

Palombo alla Livornese

"Ookal ligt Florence niet aan de zee,

er is toch een aardige keuze uit visrestaurants,

er wordt vrijwel alleen zeevis gegeten.

De naam Palombo alla Livornese zegt het al,

dit recept komt uit Livorno."

 

Moeilijkheidsgraad:

 

Ingredienten:

6 stukken Palombo (toonhaai), 5 rijpe tomaten, 1 ui, 1 wortel, 1 glas rode wijn, bloem, olijfolie, zout en peper.

 

Bereiding:

Snijd de ui en wortels fijn, en laat ze sudderen in een klein beetje olijfolie. Wanneer de groenten ietwat gaar beginnen te worden kan de vis worden toegevoegd, di vis moet van te voren licht worden ingesmeerd met bloem. Laat de vis aan beide kanten bruin worden, voeg zout en peper toe en blus het geheel af met een glas witte wijn. Wanneer de wijn bijna geheel is opgenomen worden de tomaten toegevoegd, vantevoren moeten de tomaten gepeld zijn en in kleine stukjes zijn gesneden. Laat het geheel op een laag vuur koken, mocht de saus dreigen op te drogen voeg dan wat warm water toe. Dit recept is ook ideaal voor de baccalà (kabeljauw).

 

 

 

| Home | Contact | Het centrum | Kerken | Monumenten | Musea | Pleinen | Italiaans koken | Markten |

| Leuke uitjes in Toscane | Trouwen in Toscane | Ontdekflorence op Blogger |

 

Copyright © 2011 Ontdekflorence. Alle rechten voorbehouden.

Alle teksten en foto's zijn eigendom van ontdekflorence tenzij

anders aangegeven.

 

Protected by Copyscape Duplicate Content Finder