--------------------

HOME

--------------------

CONTACT

--------------------

Mooi om te zien

Het Centrum

Kerken

Monumenten

Musea

Pleinen

Tuinen & parken

--------------------

Leuk om te doen

Toscaans koken

Markten

Leuke uitjes in Toscane

Shoppen

Sport

--------------------

Eten, drinken

& uitgaan

Restaurants

Bars & café's

Discotheken

Gezellige tips

--------------------

Overigen

Handig om te weten

Het weer

Made in Florence

Trouwen in Toscane

Vervoer

 

 

Het voorgerecht (primo) kan uit vele verschillende gerechten bestaan. Het meest gangbare voorgerecht is pasta in al zijn vormen, maten en smaken. Maar naast de pasta zijn er nog vele andere lekkere voorgerechten. Hieronder een paar recepten van typische Toscaanse voorgerechten.

 

 

Primo:

Acqua cotta

"Een lekkere bouillon

met ei en brood op z'n

Toscaans."

 

 

Moeilijkheidsgraad:

 

 

Ingredienten:

2 uien, 2 tomaten, 1 steel selderij, 1 ei per persoon, rosemarijn, olijfolie, zout, plakjes brood.

 

Bereiding:

Heb je een terracotta pan, bereid de soep dan hierin, zo niet gebruik dan een gewone pan. Laat de grof gesneden uien, tomaten en selderij in een beetje olijfolie sudderen. Voeg na ongeveer 30 min. heet water, zout en fijngesneden rosemarijn toe. Laat de soep zo’n 5 minuten koken. Leg in elk bord een stuk geroosterd brood, klop de eieren los en giet die over het brood heen. Giet de hete soep in het bord over het brood en het losgeklopte ei, smakelijk eten!

Primo:

Ribollita

"Eén van de meest typische

voorgerechten die je in een

Toscaans restaurant op het

menu kunt vinden is de ‘Ribbolita’.

Een heerlijke volle groentensoep."

 

Moeilijkheidsgraad:

 

 

Ingredienten:

500gr brood, 150 gr witte bonen (niet gekookt), 250 gr verse tomaten, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 steel selderij, 1 wortel, ½ groene kool, 1 aardappel, peterselie, tijm, Olijfolie, zout, hete peppertjes

 

Bereiding:

Allereerst moeten de witte bonen 12 uur in koud water worden gezet, hierna moeten zij op laag vuur worden gaar gekookt. Ondertussen kunnen de geperste knoflook, de ui, de wortel en de selderij in olijfolie gebakken worden. Voeg na 5 minuten de hete peppertjes toe samen met de gepelde tomaten, de tijm, de in blokjes gesneden aardappel en de fijn gesneden groene kool. Laat het geheel met wat toegevoegd water zachtjes koken. Voeg de fijngemaakte witte bonen met hun kookwater toe aan het geheel en na ongeveer 20 minuten kun je het geheel op smaak maken met wat zout. Ondertussen in een pan, het allerliefste in een pan van terracotta, legt men een laag in dunne plakjes gesneden brood, hier giet men wat soep over en bedek de soep met nog een laag brood hier weer soep overgieten en dit nog twee keer herhalen, en klaar is de Ribbolita !

Primo:

Gnocchi alla Fiorentina

"Probeer eens Gnocchi, of

gnochetti te maken, origineel

en lekker. Houd er wel rekening

mee dat de gnocchi wat zwaar

op de maag liggen. "

 

Moeilijkheidsgraad:

 

Ingredienten:

1 kg aardappels, 300 gr spinazie, 1 ei, 200 gr bloem, boter, salvia , geraspte parmesaanse kaas, zout.

 

Bereiding:

Schil de aardappels en laat ze gaar koken. Laat ook de spinazie gaar koken en eenmaal gaar goed laten uitlekken. Maak puree van de aardappels zonder water of melk toe te voegen. Maal ook de spinazie fijn en voeg het bij de aardappels, voeg één ei toe en roer het geheel goed door elkaar. Voeg de bloem toe tot er een stevige puree ontstaat, als na het toevoegen van de 200 gr het geheel nog te ‘slap’ is nog wat bloem toevoegen. Rol van het geheel verschillende cilinders met een dikte van ongeveer 2 cm, snijd hierna de cilinders in kleine stukje van ongeveer 1 cm dikte. Plaats alle gnocchetti in een pan met kokend water, als de gnocchetti gaan drijven zijn ze gaar. Haal ze uit het water met een grote lepen met gaten erin. Maak de gnocchetti op smaak af met boter en salvia en geraspte parmesaanse kaas.Je kunt de gnocchetti ook opdienen met een heerlijke tomatensaus of pesto.

 

 

 

| Home | Contact | Het centrum | Kerken | Monumenten | Musea | Pleinen | Italiaans koken | Markten |

| Leuke uitjes in Toscane | Trouwen in Toscane | Ontdekflorence op Blogger |

 

Copyright © 2011 Ontdekflorence. Alle rechten voorbehouden.

Alle teksten en foto's zijn eigendom van ontdekflorence tenzij

anders aangegeven.

 

Protected by Copyscape Duplicate Content Finder