--------------------

HOME

--------------------

CONTACT

--------------------

Mooi om te zien

Het Centrum

Kerken

Monumenten

Musea

Pleinen

Tuinen & parken

--------------------

Leuk om te doen

Toscaans koken

Markten

Leuke uitjes in Toscane

Shoppen

Sport

--------------------

Eten, drinken

& uitgaan

Restaurants

Bars & café's

Discotheken

Gezellige tips

--------------------

Overigen

Handig om te weten

Het weer

Made in Florence

Trouwen in Toscane

Vervoer

 

 

Het nagerecht wordt vooral genuttigd bij etentjes en in restaurants. Waarschijnlijk
is de hoofdmoot italiaans ijs, een 'sorbetto di limone' zul je zeker altijd vinden op de
menukaart. Voor de rest zul je een appeltaart ook vaak tegenkomen zowel als
chocolade taart en 'dolci al cucchiaio' (nagerechten die met een lepeltje gegeten
moeten worden) en ook de cheesecake Italian style is in 80% van de restaurants
te vinden op de menukaart.
Thuis eten de Italianen weinig nagerechten en staat er meestal fruit of een
macedonia (een fruitcocktail) op tafel. Word je uit genodigd om bij iemand thuis te
komen eten dan is het vrij normaal een 'dolce' of 'gelato' mee te nemen.

 

 

Nagerecht:

Tiramisù

"Het bekenste Italiaanse nagerecht

met honderd en één varianten

hieronder de originele".

 

 

 

Moeilijkheidsgraad:



 

 

 

Ingredienten:

450 g mascarpone, 230 g slagroom, 4 eierdooiers, 120 g marsala (witte zoete dessertwijn), 100 g suiker, 300 g lange vingers, 350 g caffè espresso, 3 lepels pure cacao.

 

Bereiding:

De 'zabaione' (creme):

doe de 4 eierdooiers in een kom samen met de suiker klop het geheel op tot een luchtige mousse, voeg de marsala of een andere witte zoete dessertwijn toe en blijf het geheel voorzichtig doorroeren. Breng in een pannetje water aan de kook en laat het zachtjes doorkoken zet in de pan met water een kleiner pannetje waarin de creme onder constant roeren opgewarmt moet worden. Wanneer de zabaione dik begint te worden is de creme klaar. Laat het geheel afkoelen. Als de creme is afgekoeld kan de mascarpone en vervolgens de geklopte slagroom er voorzichtig bij geroerd worden.

 

Haal de langevingers door de espresso koffie, doe dit vrij snel want de koekjes mogen niet uitelkaar vallen. Leg de koekjes in een langwerpige schaal of cakevorm, over de eerste laag koekjes wordt de creme geschept daar boven op weer een laag koekjes en dan weer een laag creme net zolang todat alles op is. Strooi op de laatste laag de pure cacao en laat het geheel afkoelen in de koelkast.

 

NB Kijk uit dit recept bevat rauwe eieren !

 

 

 

Nagerecht:

Panna Cotta

"Dit is één van de typische 'dolci

al cucchiaio', een nagerecht

die je met een lepeltje moet eten.

Dit 'Dolce' staat op 98% van de

menukaarten in Toscana."

 

 

 

 

 

Moeilijkheidsgraad:

 

 

Ingredienten:

800 ml verse, niet geklopte, slagroom 200 ml melk 100 gr suiker 15 gr gelatine één vanillestokje

 

Bereiding:

Smelt in een pannetje, de suiker met het vanillastokje in de slagroom op laag vuur. Tegerlijkertijd moet de gelatine voor ongeveer 5 minuten in koud water worden gelegd. Voeg aan de slagroom de melk en de goed uitgelekte gelatine toe (even het water eruit knijpen). Schenk het geheel in een natte vorm en laat het ongeveer 12 uur in de koelkast staan. De Panna cotta kan met vers fruit, aardbeiensaus of chocolade saus geserveerd worden.

 

 

 

 

| Home | Contact | Het centrum | Kerken | Monumenten | Musea | Pleinen | Italiaans koken | Markten |

| Leuke uitjes in Toscane | Trouwen in Toscane | Ontdekflorence op Blogger |

 

Copyright © 2011 Ontdekflorence. Alle rechten voorbehouden.

Alle teksten en foto's zijn eigendom van ontdekflorence tenzij

anders aangegeven.

 

Protected by Copyscape Duplicate Content Finder